Koelverse maaltijden van de maaltijdservice

Een maaltijdservice levert gezonde koelverse maaltijd aan huis. Dit kan bijdragen aan een goede levensstijl, vooral als je op de kilo’s wilt letten. In de dit artikel bespreken we een aantal dieetregels: je hoeft maar een tijdschrift open te slaan tegenwoordig of je wordt er door overspoeld.  Geen koolhydraten, alleen maar eiwitten, die ene speciale shake, pillen met chilipeper, of juist om de dag alleen maar brood. Geen wonder dat we met zijn allen geen idee meer hebben wat we moeten doen om af te vallen. Naast een gezonde maaltijd aan huis kun je nog meer doen. Hieronder je meer informatie:

Oude regel: Niet eten na 7 uur ’s avonds

Ondanks dat het best een goed idee is om op een gegeven moment op te houden met eten heeft eten na een bepaald tijdstip niets te maken met aankomen. Slapen met een volle maag is nu eenmaal minder prettig dan met een wat lagere. Een volle maag kan winderigheid en verteringsproblemen veroorzaken, maar je komt er niet van aan.

  • Nieuwe regel: Ga niet gedachteloos of uit verveling eten. Dat zijn namelijk de momenten waarop je meer calorieën eet dan je gedurende de dag nodig hebt. Heb je voor het slapen toch een knorrende maag? Eet dan wat magere yoghurt en een stukje fruit. De maaltijdvoorziening kan dit ook bezorgen.

Oude regel: Altijd vetvrij eten

In de winkel kan je het vrijwel overal krijgen: weinig vet en weinig suiker. Toch is dit niet altijd de geplaveide weg naar een lager gewicht. Vet en suiker zijn niet alleen de boosdoeners als het gaat om aankomen. Te veel calorieën in de maaltijden is de oorzaak van een hoger gewicht. Light producten geven je het verkeerde gevoel dat ze dus beter zijn, maar heel vaak zijn ze niet lager in calorieën omdat vet vervangen is door suiker (of andersom).

  • Nieuwe regel: maak met mate gebruik van gezonde vetten als je wilt afvallen. Je lichaam heeft het nodig omdat het bepaalde vitaminen bevat die je alleen via vet binnen kunt krijgen. Het geeft je een voldaan gevoel als je het met mate gebruikt. Kies voor gezonde vetten van bijvoorbeeld olijfolie, noten en avocado. Laat de lightproducten maar lekker in de winkel staan.

Oude regel: Van maaltijden overslaan val je sneller af

Veel mensen denken dat je het ontbijt of de lunch over moet slaan om af te vallen. Niets is minder waar. Als je te veel tijd zonder voedsel zit ben je uitgehongerd als je weer mag eten van jezelf. Het zorgt er zelfs voor dat je verbranding op een laag pitje komt te staan omdat het niet weet wanneer het weer brandstof zal krijgen. Een diëtist van de maaltijdservice kan je hierover ook enkele tips geven.

Nieuwe regel: Eet regelmatig gedurende de hele dag. Probeer in ieder geval iedere 3 tot 4 uur iets te eten. Eet in ieder geval drie maaltijden en minimaal 2 tussendoortjes. De tussendoortjes hoeven niet groot te zijn, gewoon een stuk fruit is al goed. Hierdoor krijgt je lichaam het vertrouwen dat het niet op de spaarstand hoeft te staan en kan het gewoon doorgaan met de verbranding. Blijf het lichaam geven wat het nodig heeft om gewoon zijn werk te kunnen doen.